Головна » 2009 » Червень » 20 » Ющенко посилить контроль над використанням коштів бюджету
10:16
Ющенко посилить контроль над використанням коштів бюджету
Президент України Віктор Ющенко направив лист голові Рахункової палати Валентинові Симоненку, в якому просить посилити контроль за використанням коштів бюджету цього року. 

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у Прес-службі Президента України, з таким проханням глава держави звернувся, враховуючи наявність серйозних проблем у виконанні бюджету-2009. При цьому В.Ющенко покликався на статті 26 і 59 Бюджетного кодексу України, згідно з якими Державне казначейство України щомісяця надає Рахунковій палаті звітність про виконання держбюджету, а Рахункова палата здійснює зовнішній контроль і аудит використання коштів держбюджету.

У своєму листі Президент просить Рахункову палату: забезпечити бани в щомісячному режимі здійснення Рахунковою палатою оперативного аналізу стану виконання державного бюджету з обов'язковим обнародуванням його результатів; здійснити тематичну перевірку законності і ефективність використання коштів створеного в бюджеті стабілізаційного фонду; проаналізувати стан фінансування в поточному році низки бюджетних програм.

В.Ющенко також просить надати матеріали перевірок і аудитів використання бюджетних коштів, проведених Рахунковою палатою у 2009 році.

Нагадаємо, раніше Президент України В.Ющенко заявив, що доручить Рахунковій палаті проаналізувати стан фінансування урядом соціальних програм в 2009 році.


ЛIГА.Новости

Переглядів: 1016 | Додав: vova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]