Головна » 2009 » Листопад » 15 » МВС знайшло підставу позбавити ліцензії 530 аптек
13:25
МВС знайшло підставу позбавити ліцензії 530 аптек
Міністерство внутрішніх справ України станом на 12 листопада виявило майже 2 тисячі порушень порядку обігу лікарських засобів. У відповідні держоргани направлено 530 матеріалів про позбавлення аптечних закладів ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі медичними препаратами.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі МВС України, за матеріалами порушено чотири кримінальні справи.

Крім того, в 250 аптеках зафіксоване перевищення граничних рівнів роздрібних цін на медпрепарати, визначені постановою Кабінету Міністрів від 30.10.2009 N1154.

Встановлено близько 1700 фактів відсутності в продажу певного урядом обов'язкового асортиментного переліку медичних виробів. Внесені відповідні подання обласним управлінням охорони здоров'я.

Нагадаємо, у свою чергу фармацевти заявляють, що в Україні проводиться безпідставна кампанія з дискредитації фармацевтичних закладів і їх працівників. Про це йдеться у відкритому листі Президенту України, Прем'єр-міністру, Голові Верховної Ради і Секретарю РНБО, підписаному Аптечною професійною асоціацією України, Асоціацією фармацевтичних дистриб'юторів "ФармУкраїна", Асоціацією фармацевтичних виробників України і Об'єднанням організацій роботодавців медичної і мікробіологічної промисловості України.


liga.net
Переглядів: 1098 | Додав: shamot | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]