Головна » 2009 » Квітень » 23 » Україні необхідно мінімум 127 років на ремонт доріг
20:51
Україні необхідно мінімум 127 років на ремонт доріг
На капітальний ремонт всієї мережі вітчизняних автошляхів, при нинішніх обсягах фінансування, знадобиться мінімум 127 років. Про це заявив голова Державної служби автомобільних доріг України ( "Укравтодор") Вадим Гуржос під час Інтернет-конференції на тему "Концесії і будівництво доріг", що проходила сьогодні на порталі ЛІГА.net.


За словами В.Гуржоса, сьогодні для того, щоб капітально відремонтувати 1 км дороги, треба витратити $1 млн. Враховуючи, що 75% доріг вимагають капітального ремонту, загальна сума становитиме приблизно $127,5 млрд.


"А з врахуванням того, що в рік на такі роботи виділяють приблизно $1 млрд., то легко порахувати, що нам необхідно мінімум 127 років на те, щоб такими темпами відновити всю мережу", - додав він.


На думку керівника "Укравтодору", вихід з ситуації, що склалася можливий за рахунок збільшення джерел фінансування автомобільних доріг і залучення інвестицій через концесії, а також за рахунок ресурсів міжнародних фінансових організацій. 


Нагадаємо, Світовий банк погодився надати кредит "Укравтодору" у розмірі $400 млн. За рахунок виділених коштів планується відремонтувати 120 км. автомагістралі "Київ - Харків - Должанський" (ділянка між Борисполем і Лубнами), а також підвищити безпеку руху по всій мережі автошляхів України.


Загалом, у 2009 році "Укравтодор" планує залучити 1 млрд. 46 тис.грн. кредитних коштів від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейського інвестиційного банку і Світового банку. Крім того, ще майже 15 млрд.грн. буде виділено з державного бюджету.


Такі обсяги фінансування дорожньої галузі в Мінтрансзв'язку називають безпрецедентними. Безпосередньо на розвиток мережі і підтримку автомобільних доріг загального користування буде спрямовано 11,5 млрд.грн., у той час як минулого року на ці цілі було витрачено 5,3 млрд.грн.

liga.net

Переглядів: 1129 | Додав: vova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]