Головна » 2009 » Березень » 14 » Ющенко вважає, що українська економіка може протистояти кризі
23:19
Ющенко вважає, що українська економіка може протистояти кризі
Українська економіка має значні внутрішні ресурси, які можна протипоставити кризовим явищам. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі зі студентами і викладачами Тернопільського національного економічного університету.

Як повідомляє прес-служба глави держави, коментуючи економічну ситуацію в країні, В.Ющенко заявив, що для подолання кризових явищ треба вести "глибоко прикладну роботу, а не займатися популізмом".

Президент наголосив на важливості прийняття суцільного конкретного антикризового пакету. Серед проблем, які сьогодні існують в економіці, Президент назвав слабку бюджетну політику, незбалансовані Пенсійний фонд і бюджет НАК "Нафтогаз України". "Ми маємо, на жаль, слабку бюджетну політику", - сказав Президент, висловивши переконання, що в цю сферу зараз привнесено дуже багато політичних моментів, в тому числі передвиборних. 

Глава держави відзначив, що минулого року доходи населення номінально зросли на 51%, а реальне їх зростання склало близько 8%, що є найнижчим показником за останні 8 років. "Ми даремно прожили рік з точки зору соціальних стандартів", - констатував Президент. 


Говорячи про важливість збалансування Пенсійного фонду, В.Ющенко відзначив, що "уряд, парламент мають дати професійну відповідь на те, як вирішується це питання в Україні". 

З приводу збалансування бюджету "Нафтогазу" В.Ющенко заявив, що "ми знайдемо відповідь, як вийти з цієї проблеми і знайдемо діалог з МВФ". 

Президент також відзначив важливість відновлення співпраці з МВФ, що дасть сигнал міжнародному співтовариству про те, що в Україні є умови для роботи бізнесу і інвесторів. 

"Банківська система України здорова і має величезні потужності. Проблема одна - як відділити політику від банківської системи", - відмітив Президент, особливо підкресливши важливість збереження ринкових принципів в економіці в умовах кризи.


ЛIГА.Новости

Переглядів: 1100 | Додав: vova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]