Головна » 2009 » Листопад » 11 » Україна розрахувалася з Росією за жовтневий газ
14:17
Україна розрахувалася з Росією за жовтневий газ
Україна сьогодні розрахувалася з Росією за спожитий у жовтні природний газ. Про це Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила сьогодні в Маріуполі під час наради з питань роботи гірничо-металургійного комплексу.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в управлінні у зв'язках зі ЗМІ секретаріату КМУ, Ю.Тимошенко вказала, що перерахування коштів ВАТ "Газпром" здійснено сьогодні. "Сьогодні ми чергові $500 млн. заплатили Росії", - вказала глава уряду.

Прем'єр-міністр сказала, що це було надзвичайно важко здійснити. "Хто-небудь в уряду питає, як він платить за газ при повній блокаді з боку НБУ, Президента, при тому, що облгази платять 50-60% від ціни того газу, який забирають?", - наголосила Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, раніше голова уряду РФ Володимир Путін запропонував Євросоюзу "розщедритися" і допомогти Україні сплатити російський газ.

Про можливі проблеми, які нібито можуть виникнути з оплатою російського газу, глава російського уряду заявив за підсумками недавньої телефонної розмови з Ю.Тимошенко. Після цього, В.Путін проінформував Прем'єр-міністра Швеції, головуючої в ЄС, про нібито проблеми України з оплатою російського газу і транзиту його європейським споживачам.

Раніше НАК "Нафтогаз України" спростував інформацію з приводу можливого виникнення проблем з оплатою поставок імпортованого газу в жовтні. За даними Мінфіну у жовтні "Нафтогаз" закупить у "Газпрому" газу загалом на суму $500 млн.


liga.net
Переглядів: 1086 | Додав: shamot | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]