Головна » 2009 » Листопад » 11 » Мінфін: Зарплати і пенсії з листопада будуть нараховувати за новими стандартами
14:15
Мінфін: Зарплати і пенсії з листопада будуть нараховувати за новими стандартами
Уряд буде виконувати Закон про нові мінімальні стандарти і розрахунки зарплат і пенсій з листопада 2009 року будуть проводитися з урахуванням збільшення їх мінімальних розмірів, однак в державному бюджеті на 2009 рік не передбачена їх виплата у повному обсязі. Про це в коментарі журналістам заявив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.

"Додаткові витрати, які будуть у зв'язку з прийняттям цього Закону, вони не враховані в проекті закону, поданого Президентом… Після набуття чинності Законом з 1 листопада, у нас виникають зобов'язання ці доплати робити, разом з цим, змінами до держбюджету вони, на жаль, не передбачені", - сказав І.Уманський, якого цитує УНІАН.

Разом з цим в.о. Міністра відзначив, що для виплати зарплат і пенсій з урахуванням їх підвищених мінімальних розмірів, можуть бути використані кошти МВФ - за згодою фонду.

"Вони (кошти МВФ, - ред.) можуть бути задіяні, якщо МВФ ухвалить рішення як виключення, а рада директорів вже двічі приймала таке рішення, про спрямування цих грошей на фінансування дефіциту бюджету… Для Державного бюджету це було б додатковим ресурсом, але це не є нормою і практикою роботи (МВФ)", - сказав І.Уманський.

Нагадаємо, Законом "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати" з 1 листопада 2009 року підвищений прожитковий мінімум на одну людину до 701 грн., а для непрацездатних - до 573 грн. У зв'язку з цим виникла додаткова потреба в коштах Пенсійного фонду України на виплату пенсій в поточному році в обсязі 717 млн.грн. і на виплату соціальної допомоги в сумі 100 млн.грн.

Верховна Рада 6 листопада внесла зміни до держбюджету-2009, виплати підвищених пенсій, що стосуються забезпечення і соцстандартів. Законом передбачається визначити джерелом покриття додаткової потреби в ресурсах Пенсійного фонду України кошти державного бюджету і збільшити витрати держбюджету за програмою "Покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України для виплати пенсій" на суму 717 млн.грн. Передбачається також збільшити обсяг субвенції з держказни місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям на 100 млн.грн.

Збільшення витрат за вказаними бюджетними програмами пропонується здійснити за рахунок зменшення на відповідну суму передбаченого законом обсягу фінансування витрат на обслуговування внутрішнього державного боргу, враховуючи фактичну економію ресурсу на вказану мету.


liga.net
Переглядів: 1205 | Додав: shamot | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 shamot  
0
Так збільшують всі зарплати, чи тільки мінімальні? І в 2009 їх будутьзменшувати? wacko

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]