Головна » 2009 » Червень » 21 » США допоможуть Києву в переговорах щодо газу
23:00
США допоможуть Києву в переговорах щодо газу
Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський провів зустріч з американською делегацією на чолі зі Спеціальним посланником з енергетичних питань в Євразії Держдепартаменту США Річардом Морнінгстаром. 

Про це повідомляє у суботу прес-служба президента.

Співрозмовники обговорили низку питань двостороннього і багатостороннього співробітництва в контексті гарантування національної та міжнародної енергетичної безпеки. 

Головна увага була приділена обговоренню актуальної ситуації з поставками і транзитом російського природного газу. 

На прохання Морнінгстара Соколовський ознайомив американську делегацію з конкретними заходами, які вживав і вживає президент для врегулювання проблем, що виникають через незбалансовані взаємовідносини на українському газовому ринку і складні газові контракти від 19 січня 2009 року. 

Було відзначено доцільність залучення додаткових коштів для оплати обсягів газу, необхідних для закачування в українські підземні сховища газу з метою забезпечення поставок і транзиту на найближчий і наступні осінньо-зимові періоди. 

Також представники американської делегації зазначили необхідність реформування українського газового сектору, висловивши готовність сприяти українській стороні в переговорному процесі з урегулювання проблемних питань поставок газу в українську ГТС. 

Сторони також попередньо домовились найближчим часом обговорити питання співпраці в реалізації проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору на базі нафтопроводу "Одеса - Броди".

Економічна правда
Переглядів: 1345 | Додав: vova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]