Головна » 2009 » Червень » 20 » МВФ приготував невтішний прогноз для України
10:14
МВФ приготував невтішний прогноз для України
Міжнародний валютний фонд (МВФ), ймовірно, погіршить свій прогноз падіння економіки України у 2009 році, який становив 8%.

"Ми прогнозуємо сильніше, ніж очікувалося, скорочення", - цитує директора департаменту зовнішніх відносин МВФ Керолайн Аткінсон "Українська правда".

Водночас, представник МВФ вказала, що остаточний оновлений показник ще в роботі. К.Аткінсон додала, що фонд стежить за навантаженням на бюджет, яке викликає таке скорочення і фінансові потреби "Нафтогазу".

Представник МВФ допустила, що частина третього траншу кредиту "stand by", як і другого, може бути використана для покриття дефіциту держбюджету. Вона також уточнила, що місія фонду має намір прибути в Україну наступного тижня.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко чекає прибуття в Україну місії МВФ 24 червня. "Ми розраховуємо на наступний транш наприкінці липня", - наголосила глава уряду і додала, що сума траншу становитиме $3,8 млрд.

Нагадаємо також, 5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту обсягом $16,43 млрд. для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, потерпілій від світової фінансової кризи. У листопаді 2008 року Україна отримала перший транш кредиту у розмірі $4,5 млрд. 12 травня в Україну надійшов другий транш на суму $2,6 млрд.

ЛIГА.Новости

Переглядів: 1014 | Додав: vova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]